top of page

Lezing LDA - Composites in building - Woensdag 16 November - 19.00 uurIn de jaren 60 van de vorige eeuw dachten we dat in de toekomst iedereen in plastic bubbels zouden wonen. Veel chemie bedrijven waaronder Monsanto, Dupont en o.a. ook DSM verkende derhalve de mogelijkheden van deze nieuwe materialen in de bouw.


De eerste internationale tentoonstelling in Ludenscheid (1971) was een trekpleister voor architecten en de bouwwereld. Nu, een halve eeuw later, zijn composieten in de bouw door aspecten als prefabricatie, 3D printen, gewicht en energie besparing, sculptured surfaces, duurzaamheid, tiny houses, modulariteit etc. nog even actueel.


Naar aanleiding van een recente lezing van Rinus van den Berg voor het AZL (Aachen Zentrum for Leichtbau) aan de RWTH Aachen University, willen wij dit onderwerp ook voor het LDA- en ALex51 netwerk presenteren.

Aansluitend een discussie over deze ontwikkelingen mede met betrekking tot de rol van de architect en industrial designer in de gebouwde omgeving.


Hier aanmelden !!!


Klik hier voor uitnodiging in PDF-formaatwebsite LDA

TopOS MAASTRICHT
 

TOPOS MAASTRICHT organiseert lezingen, evenementen en exposities met als doel met elkaar in dialooog te gaan over de stad. 

 

 

 RECENT nieuws: 
zoeken op trefwoorden
bottom of page