top of page

SCHUNCK: tentoonstelling Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project (t/m 30 augustus)

SCHUNCK nodigt u uit de nieuwe tentoonstelling Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project (t/m 30 augustus) te bezoeken. Meer dan 50 ontwerpers wereldwijd laten zien wat er mogelijk is met het dakenlandschap van Heerlen in de toekomst.

In de tentoonstelling zijn de resultaten te zien uit een internationale ideeënprijsvraag voor architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en designers die door SCHUNCK in 2019 werd uitgezet.

Deelnemers kregen de opdracht om het – tot nu toe – onbenutte potentieel van de grijze daken in het centrum van Heerlen te transformeren tot een duurzamere, klimaat-georiënteerde inrichting van de leefomgeving.

Een caleidoscoop aan thema’s (van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie) laat zien welk potentieel de architecten en ontwerpers in de nog onbenutte daken van Heerlen zien.

> Bezoek aan de tentoonstelling is alleen mogelijk na online reservering (met keuze van tijdslot ochtend / middag) in verband met maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

> Alle deelnemers hebben ook hun eigen showcase pagina op de website van SCHUNCK waar de ideeën van concept tot werktekening en artist impression te bekijken zijn.

> Bekijk hier alvast de trailer met dronebeelden.

Tags:

TopOS MAASTRICHT
 

TOPOS MAASTRICHT organiseert lezingen, evenementen en exposities met als doel met elkaar in dialooog te gaan over de stad. 

 

 

 RECENT nieuws: 
zoeken op trefwoorden