top of page

‘René Daniëls: Stedenbouwer in hart en nieren’

Na de TOPOS-initiatieven:

* ‘Mijn favoriete gebouw in Maastricht en omgeving’ (ruim 125 inzendingen!). Allemaal geplaatst op deze website!

* Cursus 'Geschiedenis van de architectuur’ met gratis beknopte versie en integrale tekst van het boek ‘Oog voor Architectuur in Europa’.

* Quiz: 'Teun Swinkels tekent Maastricht’ met boeiende schetsen van allerlei markante en minder markante plekken in Maastricht. U kunt uw antwoorden nog steeds inzenden. Sluitingsdatum 10 mei 2020.

Nu een vierde initiatief en wel op het gebied van de stedenbouw (ook in Maastricht).

* ‘René Daniëls: Stedenbouwer in hart en nieren’. Ruim veertig jaar lang was hij een beeldbepalende stedenbouwer in Nederland en in enkele ons omringende landen. Bijna twee decennia lang bepaalde hij in sterke mate de stedenbouwkundige ontwikkeling van Maastricht. Bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum verscheen een publicatie waarin de levensloop en het levenswerk van deze markante persoonlijkheid werd vastgelegd. Wilt u nader kennis maken met zijn oeuvre en zijn kijk op het vakgebied van de stedenbouw download dan hier de integrale tekst van deze publicatie. Topos wenst u veel kijk- en leesplezier!

TopOS MAASTRICHT
 

TOPOS MAASTRICHT organiseert lezingen, evenementen en exposities met als doel met elkaar in dialooog te gaan over de stad. 

 

 

 RECENT nieuws: 
zoeken op trefwoorden
bottom of page