TOPOS-quiz: Teun Swinkels tekent Maastricht & Omgeving


Schets 14:

De molen van Gronsveld

De stenen torenmolen is gebouwd in 1623, en is een van de 5 stenen torenmolens van het land. Op een lijst van 100 topmonumenten van Nederland kwam de molen voor. De gemeente Maastricht is aan de Oostkant messcherp door de Oude Molenweg begrensd, daarbuiten mag ondanks veel aandrang, niet gebouwd worden. De molen heeft een bekende geschiedenis van succesvol procederen over windrechten.


Vraag; Hoe groot is de vlucht van de molen [De spanwijdte van de wieken]?


Nu een derde initiatief. De welbekende architect Teun Swinkels heeft in de afgelopen jaren tekeningen gemaakt van 'Gebouwen en plekken in Maastricht en omgeving'. Een selectie daaruit gaan we de komende weken via onze website tonen met daaraan gekoppeld een quiz-vraag. Wie de meeste goede antwoorden heeft, krijgt een prachtige TOPOS-prijs. Overigens, iedere deelnemer krijgt een digitaal presentje.

Dus: meedoen!!! Stuur je antwoord naar: n.nelissen@xs4all.nl

TopOS MAASTRICHT
 

TOPOS MAASTRICHT organiseert lezingen, evenementen en exposities met als doel met elkaar in dialooog te gaan over de stad. 

 

 

 RECENT nieuws: 
zoeken op trefwoorden
logo groen
logo frenckenscholl
LOGO Architecten aan de Maas
Quanjel email jpg
3Wrealestate-logo
logo_3x
Schermafbeelding 2017-08-27 om 09.21.57
Schermafbeelding 2017-08-27 om 09.15.23
AMA GROUP ASSOCIATED ARCHITECTS BV_edited
inex architecten
en architecten
van der Werf & Nass bv
NRMNDY_logo zonder BG DEF Goud_FC (1)