TOPOS-quiz: Teun Swinkels tekent Maastricht & Omgeving

Schets 10:

Deze prachtige keersluis, uit 1928, architect E.Reich, Rijkswaterstaat, moest helaas wijken en vervangen worden door een keersluis. Het was zeker niveau Rijksmonument. Gelukkig toeval dat ik hem in 2016 getekend heb! Gelukkig is er een kleinere sluis in dezelfde architectuur van Architect E.Reich , Rijksmonument sluis Bosscherveld, in het verbindingskanaal tussen Maas en Zuid-Willemsvaart, maar ongelukkig en verborgen gesitueerd.

Vraag; Hoe lang heeft de sluis te Limmel dienst gedaan ?

Nu een derde initiatief. De welbekende architect Teun Swinkels heeft in de afgelopen jaren tekeningen gemaakt van 'Gebouwen en plekken in Maastricht en omgeving'. Een selectie daaruit gaan we de komende weken via onze website tonen met daaraan gekoppeld een quiz-vraag. Wie de meeste goede antwoorden heeft, krijgt een prachtige TOPOS-prijs. Overigens, iedere deelnemer krijgt een digitaal presentje.

Dus: meedoen!!! Stuur je antwoord naar: n.nelissen@xs4all.nl

TopOS MAASTRICHT
 

TOPOS MAASTRICHT organiseert lezingen, evenementen en exposities met als doel met elkaar in dialooog te gaan over de stad. 

 

 

 RECENT nieuws: 
zoeken op trefwoorden
logo groen
logo frenckenscholl
LOGO Architecten aan de Maas
Quanjel email jpg
3Wrealestate-logo
logo_3x
Schermafbeelding 2017-08-27 om 09.21.57
Schermafbeelding 2017-08-27 om 09.15.23
AMA GROUP ASSOCIATED ARCHITECTS BV_edited
inex architecten
en architecten
van der Werf & Nass bv
NRMNDY_logo zonder BG DEF Goud_FC (1)