top of page

TOPOS: Architectuurcentrum Maastricht

Fotowedstrijd ‘Maastricht: Oog voor detail’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOWEDSTRIJD: Maastricht: Oog voor detail

Wat is de bedoeling?
Aan de deelnemers van de wedstrijd wordt gevraagd om een (digitale) foto te maken van een detail van een gebouw in Maastricht. De bedoeling is dat men zich beter bewust wordt van de vele boeiende details die gebouwen in Maastricht hebben. De wedstrijd loopt over een periode van zes weken,. In iedere week wordt een bepaald thema aan de orde gesteld, dat als inspiratiebron voor de foto fungeert. In totaal komen dus in zes weken zes thema’s aan de orde. 

Klik hier voor Thema ‘Deuren’ (week 01-07 juni 2020)

Klik hier voor Thema ‘Ramen’ (week 08-14 juni 2020)

Klik hier voor Thema 'Balkons'(week 15-21 juni 2020)

Klik hier voor Thema 'Dakkapellen'(week 22-28 juni 2020)

Klik hier voor Thema 'Teksten op Gebouwen' (week 29 juni - 5 Juli 2020)

Klik hier voor Thema 'Hekwerken' (week 6 t/m 12 Juli 2020)

Wat aanleveren?
Gelieve over het thema van de week een ‘liggende’ digitale foto (minimaal 1,5 Mb) in te zenden aan TOPOS, met daarbij een ‘passend’ onderschrift en de naam van de persoon die de foto heeft gemaakt. U hoeft echt geen professionele fotograaf te zijn; iedereen kan met zijn of haar gsm een foto maken. U kunt uw inzending toesturen aan n.nelissen@xs4all.nl

Jurering en prijs
De ingezonden foto’s worden op onze website (www.toposmaastricht.com) geplaatst. Alle inzendingen worden ook op een poster samengebracht en die poster wordt na afloop van de prijsvraag aan iedere deelnemer gratis ter beschikking gesteld. Er is ook een prijs voor de ‘origineelste’ foto aan gekoppeld. De inzendingen worden beoordeeld door ons bestuurslid Will Köhlen, samen met de professionele fotograaf John Sondeyker, die vaak TOPOS-bijeenkomsten en -excursies fotografisch vastlegt.

Uitslag TOPOS-fotowedstrijd. 

August 25, 2020 PERSBERICHT TOPOS-fotowedstrijd ‘Maastricht: oog voor detail’ een groot succes! 

De foto van een piepklein dakkapelletje aan de Onze Lieve Vrouwewal is de glorieuze winnaar van de door het architectuurcentrum TOPOS georganiseerde fotowedstrijd: ‘Maastricht: oog voor detail’. De foto is gemaakt door Jan Bakker en is door de jury (John Sondeyker en Will Köhlen) uitverkoren vanwege ‘een goed gevoel van de maker voor een mooie vormentaal waarin horizontale lijnen bovenop een rechthoek zijn geplaatst en zijn bekroning krijgt in de vorm van een driehoek’.

 

pastedGraphic.png
    Motto- Onze Lievevrouwenwal .jpg
    bottom of page