top of page

ARCHITECTUUR & FILM

 

Architectuur speelt een belangrijke rol in films, omdat het kan helpen om de sfeer, het verhaal en de personages te versterken. In moderne films wordt architectuur vaak gebruikt om de setting van de film te bepalen, of om de relatie tussen de personages en de omgeving te benadrukken.

 

Een voorbeeld hiervan is de film Inception, waarin de architectuur een belangrijke rol speelt in het creëren van de droomwerelden waarin het verhaal zich afspeelt. De film maakt gebruik van futuristische, abstracte architectuur om de onwerkelijkheid van de droomwerelden te benadrukken en om de kijker te helpen het verhaal te volgen.

 

Een ander voorbeeld is de film The Grand Budapest Hotel, waarin de architectuur wordt gebruikt om de vergane glorie van het hotel en de stad te benadrukken. De film maakt gebruik van prachtige, historische architectuur en decoratie om de sfeer van de stad te versterken en om de relatie tussen de personages en de omgeving te verduidelijken.

 

In samenvatting speelt architectuur een belangrijke rol in moderne films, omdat het kan worden gebruikt om de sfeer, het verhaal en de personages te versterken. Door te experimenteren met verschillende stijlen en technieken, kunnen filmmakers de kijker een unieke en meeslepende ervaring bieden. (@chatbox)

Alfred Hitchcock:  The Architecture of suspense

The Walking City - (Archigram & Tarantino)

Don't worry Darling

In the Kitchen with Pedro Almodóvar

Hommage à Jacques Tati

The Belly of an Architect

North by Northwest - Alfred Hitchkock

Cinema Paradiso

 

La Notte - Michelangelo Antonioni'

Blade Runner - Ridley Scott 

Interception

The Grand Budapest Hotel 

bottom of page