top of page
Topos-FavorietGebouw-Omslag 2 2.jpg

  Mijn favoriete gebouw in Maastricht en omgeving (Nico Nelissen, Will Köhlen, Math Reneerkens)

   

  Maastricht en omgeving zijn buitengewoon rijk aan monumentale kerken en kloosters, aan kastelen en buitenplaatsen, aan overheids- en schoolgebouwen, aan fabrieken en werkplaatsen, maar zeker ook aan boeiende hedendaagse architectuur. Heeft iemand wel eens aan u gevraagd: ‘Wat is uw favoriete gebouw in Maastricht en omgeving’?

   

  Zou u dan meteen de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de Sint Servaasbasiliek, de Helpoort, het Dinghuis of het Stadhuis noemen? Of zou uw voorkeur uitgaan naar het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement, dan wel het Station Maastricht of het Eiffelgebouw? Wie weet zou u kiezen voor een vervallen tankstation in Eijsden, een wederopbouwkerk in Meerssen, het voormalige Retraitehuis in Heerlen of een gerenoveerde boerderij in Banholt. Mogelijk zou u meteen opteren voor een fascinerende herbestemming, zoals het Kruisherenhotel, de Dominicanen Boekhandel, Lumière of de Andrieskapel?

   

  Maar wie weet: misschien is uw eigen woning wel uw meest favoriete gebouw? In dit boek heeft TOPOS, het architectuurcentrum van Maastricht, de keuzes bij elkaar gebracht van 140 personen die ‘iets met Maastricht en omgeving hebben'. De vaak persoonlijke, met het eigen leven verbonden motieven die aan de keuzes ten grondslag liggen, maken dit boek tot meer dan alleen ‘maar’ een prachtige architectuurgids. Het is daardoor vooral ook een gepassioneerd relaas van hoe ieders wel en wee direct met de gebouwde omgeving verbonden is!

   

  Deze publicatie is hier gratis te downloaden !!!

  bottom of page